PLJUŠTE UVREDE NA ĐILASOVOJ N1: Sonja Biserko i Hadžihafizbegović NIKAD ŽEŠĆE ponizili Srbiju i Republiku Srpsku (VIDEO)


IZVOR: Republika - 13.12.2021 | 12:37


Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko i bosansko-hercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović na televiziji N1 koju uređuje tajkun Dragan Đilas izneli su sramne uvrede na račun Republike Srpske i Srbije.

Foto: Tanjug/AP, ST/N. Mandić
PLJUŠTE UVREDE NA ĐILASOVOJ N1: Sonja Biserko i Hadžihafizbegović NIKAD ŽEŠĆE ponizili Srbiju i Republiku Srpsku (VIDEO)

Predsednica Helsinškog komiteta Srbije Sonja Biserko je istakla da je "istina mnogo gora od priče Jasmile Žbanić”" i danas 26 godina nakon rata i genocida aktuelna, posebno u vreme pretnji miru, i poziva na rat”.

Foto: printskrin

Sonja Biserko na Đilasovoj televiziji vređa Srbiju i RS

- Film je dobio visoku nagradu i priznanje i time je skrenuta pažnja i na ono što se trenutno dešava u BiH. Jedna strana, a to je RS ponovno želi da stvori svoju vojsku, vojsku RS koja je počinila takve strašne zločine i koja se izdvaja u haškim presudama za genocid u Srebernici. I zato je ova inicijativa izuzetno važna - dodaje Biserko.

 

 
$bp("Brid_711131", {"id":"23323","width":"16","height":"9","video":"921593"});

 

Emir Hadžihafizbegović, jedan od glumaca u filmu, kaže da je film i “upozorenje za sve one predstavnike, koji samo posmataraju što se danas dešava u Bosni i Hercegovini”. Hadžihafizbegović je doslovno poručio da su u Banja Luci i Beogradu na vlasti fašisti koji ne žele da priznaju “genocid u Srebrenici”!

Foto: printskrin

Emir Hadžihafizbegović etiketira srpski narod kao genocidan

- Neka nas više stvarno ne smatraju nekim budalama i neka ne podcenjuju našu inteligenciju ovi iz međunarodne zajednice. Kada dođu i kažu na političkim liderima je da se dogovore i taj termin pomirenja naroda, narodi se nikada nisu svađali. Sasvim je izvesno da je fašizam u političkom smislu i dalje proaktivan i da ga treba jasno označiti. I zbog toga ga vlast ne želi pustiti ni u Beogradu, ni u Banja Luci - rekao je.

Jasno je da su ovim izjavama Biserko i Hadžihafizbegović izneli najsramnije uvrede na račun Srbije i Republike Srpske, etiketirajući srpski narod kao “genocidan”.