USTAŠKO LUDILO! HAJKA IZ ZAGREBA, BEOGRAD IM TRN U OKU: Predsednik Vučić na meti, SMETAJU IM EKONOMSKI USPESI SRBIJE!


IZVOR: Republika - 03.12.2021 | 08:40


Hajka na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i aktuelni režim u beogradu, osim u tajkunskim medijima pod kontrolom opozicije, vodi se i u Hrvatskoj, otkriva Republika.

Foto: printscreen
USTAŠKO LUDILO! HAJKA IZ ZAGREBA, BEOGRAD IM TRN U OKU: Predsednik Vučić na meti, SMETAJU IM EKONOMSKI USPESI SRBIJE!

Nedavno saopštenje centralne banke da Srbija ima 37 tona zlatnih rezervi bio je povod da mediji u Hrvatkoj otpočnu rafalnu paljbu protiv zvaničnog Beograda i predsednika Srbije.

Naime, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je 23. novembra da je po Vučićevoj sugestiji zlato iz inostranstva vraćeno u Srbju.

- Rekla sam da jesu u inostranstvu, u Bernu u Švajcarskoj i da je samo jedna tona ostala u Londonu još iz onog vremena. Vučić mi je rekao da misli da bi to trebalo da bude ovde u Srbiji, uz opasku - ne znaš šta se u svetu dešava - rekla je Tabaković za televiziju Pink.

Upravo ova izjava, u kojoj se, dakle, konstatuje zahtev Vučića da zlato bude u Srbiji, hrvatski mediji iskoristili bi kako bi šefa države proglasili za "diktatora" i optužili ga da se "sprema za rat".

Foto: printscreen

 

Hrvatski Eskpres objavio je skandalozni članak sa naslovom "Vučić skuplja 50 tona zlata za rat? Ima ih već 37", u kome su bez ijednog jedinog dokaza iznete opskurne tvrdnje da Srbija ekonomski napreduje kako bi povela ratnu ofanzivu.

- Čuvanje zlata u stranim, pogotovu zapadnim trezorima može biti problematično za autokrate i države koje ne poštuju demokratska načela, jer im se to može zamrznuti. A prilikom kupovine oružja i nafte, zlato je najbolje sredstvo za to. Srbijanski četnik to jako dobro zna: "Imamo pun trezor" - navodi se u podnaslovu suludog članka Ekspresa.

Imajući sve navedeno u vidi, jasno je koliko je ekonomski napredak Srbije trn u oku Hrvatskoj, kao što je jasno da će zagrebački mediji, baš kao i njihove kolege iz Srbije, propagandni megafoni opozicije, učiniti sve da taj napredak sabotiraju.

BONUS VIDEO: