TO JE UŽAS, HOĆE DA PREBACE KRIVICU NA SRPSKI NAROD! Vučić stao u zaštitu slobodne reči: U SRBIJI ĆEMO PRAVO NA STAV POŠTOVATI!


IZVOR: Republika - 10.11.2021 | 13:04


Predsednik Srbije Alekesandar Vučić prokomentarisao je skandalozan postupak Željka Komšića koji je napustio intevju za agenciju Tanjug kada je novinar odbio da se složi da se u Srebrenici dogodio genocid.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Aleksandar Vučić

- To je nešto o čemu bih mogao duže da govorim. To što se dogodilo Marku Ivasu je užas. I to će biti proglašeno kao najveće "demokratsko pravo". To što se tiče Komšića i prebacivanja celokupnom srpskom narodu, to uvek rade. Prebacivanje krivice na celokupan srpski narod, to ni za koga nije novost. Ivas je slobodan novinar i njegovu profesiju i pravo na stav ćemo u Srbiji poštovati - rekao je Vučić.

Podsetimo, Komšić, koji slovi za hrvatskog člana Predsedništva, a u to najviše državno telo izabran je glasovima Bošnjaka, juče je Sarajevu prekinuo intervju za Tanjug i demonstrativno napustio snimanje, jer je novinar Marko Ivas, od kojeg je tražio da se složi sa njim da se u Srebrenici dogodio genocid, to odbio.

Nakon kraće polemike i insistiranja da se u Srebrenici dogodio genocid, da je to presuđeno međunarodnim presudama, novinar Tanjuga mu je rekao da on sa tom presudom nije saglasan.