VUČIĆ JE KRIV ZA METRO, MLADIĆA, ANTIVAKSERE I MEDIJSKU CENZURU: Hajka na šefa države, tabloid puca iz svih oružja!


IZVOR: Republika - 09.11.2021 | 09:04


Niskotiražni tabloid Danas pod kontrolom tajkuna Dragana Đilasa do te mere je opsednut predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je gotovo ceo broj posvećen šefu države, njegovoj porodici kao i njegovim saradnicima.

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ/printscreen

Na meti Danasa: Aleksandar Vučić

Osim što predstavlja značajno svedočanstvo medijskog beščašća, štampano izdanje Danasa od 9. novembra 2021. primer je i zaslepljujuće medijske ostrašćenosti i hajke na predsednika Srbije.

Dežurni krivac

Čak i letimičan pogled na informativne strane ovog propagandnog glasila pod kontrolom opozicije dovoljan je da potkrepi navedenu tezu.

Već na otvarajućim stranama, u tekstu pod naslvom "Kozmetičke promene i učvrščivanje kulta ličnosti", Danas se bavi kongresom Srpske napredne stranke koji je zakazan za 27. novembar, nakon što je odložen zbog epidemiološke situacije u zemlji.

Bez ijednog dokaza i pozivajući se na neimenovane izvor Danas predviđa da će kongres SNS služiti za "učvršćivanje lulta ličnosti predsednika države".

Na strani 3 je i tekst napisan tako da se ni ne krije likovanje zbog zahteva američkih kongresmena upućenih predsedniku SAD Džozefu Bajdenu da uvede sankcije Srbiji, o čemu je Republika već pisala.

Kako pokazuje mini-istraživanje našeg portala, meta hajke u Danasu su i saradnici predsednika Vučića. Konkretno, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je napadnut zbog najavljene izgradnje metroa u Beogradu.

Na petoj strani je i tekst pod naslovom "Neinformisanima je lako upravljati" u kome se vladajuća stranka i njen prvi čovek napadaju zbog navodnog medijskog terora.

Neizostavna je i hajka na predsednikovog sina Danila, kojoj je danas posvetio celu sedmu stranu u tekstu pod naslovom: "Srbija ima pravo da zna šta radi punoletni sin predsednika države".

Po starom, već oprobanom receptu, Danas u pomenutom tekstu pokušava Danila Vučića da poveže sa osobama iz kriminogenog miljea.

Vlast u Srbiji posredno je napadnuta i tekstom o muralu posvećenom Ratku Mladiću, koga Danas označava kao osuđenog ratnog zločinca, iako takve kvalifikacije proizilaze iz presuda Haškog tribunala, koji je sve, samo ne objektivan.

Režim u Beogradu se, na stranama 10 i 11 optužuje i za pojavu antivaksera, dok se Kriznom štabu, a time posredno i predsedniku Aleksandru Vučiću, spočitava da je odgovoran za "tragediju sa epidemijom koronavirusa u Srbiji".

Izjednačen rekord

Sve u svemu, Danas se čak na 8 strana bavi likom i delom predsednika Srbije, čime je izjednačen negativni rekord od 1. jula kada je takođe 8 punih strana bilo posvećeno predsedniku.