TEŽAK SKANDAL BIVŠEG PREDSEDNIKA: Tadić se šlihta sarajevskim medijima, OBRUŠIO SE NA DODIKA!


IZVOR: Republika - 05.11.2021 | 08:36


Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić smatra da je današnja politika na zapadnom Balkanu potpuno suprotna od onoga što je on radio.

Foto: ST/N. Madnić,Tanjug/S. Aćimović,

Milorad Dodik i Boris Tadić

Tadić je za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da je bio potpuno iskreno za pomirenje i rešavanje problema, ali da je politika koju je on vodio u međuvremenu doživela poraz na ovom prostoru.

Govoreći o najavama srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će Republika Srpska preuzeti niz nadležnosti države, Tadić je ocenio da iza Dodikovog delovanja stoji smišljena strategija.

Tadić smatra da u nekim stvarima Dodik ima pravo, ali da zaoštrava retoriku na ekstremno opasan način.

- U vreme mog mandata nije se tako ponašao. Ja smatram da je Dodikova politika vrlo opasna politika i mislim da nema nikakvog razloga za takva zaoštravanja - rekao je Tadić.

Dodao je da pojedini bošnjački političari ne shvataju da svojim politikama i izjavama izazivaju Dodikovu reakciju, navodeći kao primer izjave bošnjačkih političara da bi odmah priznali nezavisnost Kosova.

Ukazao je da oni ne razumeju da odmah prave korak prema nezavisnosti Republike Srpske i da Dodik tako ima opravdanje za svoju reakciju.

Tadić je ocenio da je "Otvoreni Balkan" dobra ideja, ali da je ona, kako je rekao, kompromitovana istovremenim promovisanjem ideje srpskog sveta.