USLEDIĆE NOVI NAPADI IZ HRVATSKE NA SRBIJU! Ministar upozorava: Udariće na predsednika na tri fronta, DOGOVORENO I ORKESTRIRANO!


IZVOR: Republika - 25.10.2021 | 06:28


Hrvatska je uplašena od jačanja Srbije, a, kako prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića kao nosioca takve Srbije, napadaće ga na evropskom, regionalnom i unutrašnjem planu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Zastave Srbije i Hrvatske, foto: Ilustracija

- Napadaće ga na evropskom putu ne bi li u Evropi napravili probleme i pokušali da naruše njegov autoritet. Napadaće ga na regionalnom planu tako što praviti od njega strašnog čoveka, koji diže srpsku vojsku, koja samo što nije ušla u Sarajevo ili Zagreb i pokušava da okupira čitavu bivšu Jugoslaviju. Napadaće ga i na unutrašnjem planu tako što će naći koliko god hoćete Ðilasa i Marinika, koji će papagajski ponavljati napade - rekao je Vulin i ocenio da se na sva tri plana radi "dogovoreno i orkestirirano".

Vulin je to rekao u emisiji Hit Tvit na TV Pink, komentarišući predlog Hrvatske akademije nauka i umetnosti (HAZU) upućen Vladi da kao jedan od uslova za pristupanje Srbije EU zatraži da zvanični Beograd, kako navode, "javno i nedvosmisleno prizna hrvatski jezik kao poseban i nezavisan standardni jezik i jedan od službenih jezika EU".

Hrvatski kompleksi

Ministar je rekao da postoji "organizovana kampanja hrvatske države i svih slojeva hrvatskog društva protiv Srbije i Vučića iz straha da će izgubiti regionalni primat".

- Što se mene tiče, nek nam stave veto na članstvo u EU. Ako treba da uđemo u EU da bismo lečili hrvatske komplekse, hvala, ali nema potrebe - rekao je Vulin.

Foto: printskrin

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova

Vulin je rekao da je za njega najbolja definicija nacije da je nacija "zajednica jezika".

- Ako govorite jezik drugog, pitanje je kako ćete objasniti svoju naciju. Hitler, kada je vladao Nemačkom, izmišljao je nazive, pravili su veštačke reči. Vrlo je interesantno da Hrvati prave i izmišljaju reči - rekao je Vulin.

Ocenio je i da je "vrlo zanimljivo da hrvatska politika brani postojanje Bunjevcima".

Govoreći o kovid propusnicama, naveo je da smatra da bi one trebalo da važe ceo dan, a ne samo posle 22 sata.

Istakao je i da se predsednik Srbije prvi potrudio da obezbedi vakcine protiv korona virusa, bez diskriminacije.

O vakcinaciji

- Naša država dala mogućnost svima da se zaštite, bez ikakve diskriminacije. Dolazili su ljudi iz čitavog regiona - podsetio je Vulin i istakao da je svaki migrant u prihvatnim centrima u Srbiji vakcinisan.


Ministar je rekao i da na respiratorima nema protivnika vackinacije.

- Svi antivakseri na respiratoru postanu vakseri. Svi koji dođu u bolnicu, ako nisu vakcinisani, pitaju kada mogu da se vakcinišu - rekao je Vulin.