ZARATILI U EU ZBOG NASILNIKA IZ PRIŠTINE! Viola fon Kramon napala Borelja jer je REKAO ISTINU!


IZVOR: Republika - 14.10.2021 | 07:35


Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon kritikovala je šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja zbog njegovog stava o jučerašnjoj akciji Prištine na severu Kosova i Metohije.

Foto: Tanjug/AP

Pripadinici ROSU dugim cevima uleteli u Severnu Mitrovicu

Fon Kramon je pozvala Borelja da "kritikuje države u kojima se ne sprovodi vladavina prava" i dodala da bi EU trebalo da "podrži one koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije".

Ona se oglasila na Tviteru nakon što je Borelj apelovao na hitan prekid nasilja na severu KiM i ocenio da su jednostrani i nekoordinisani potezi koji ugrožavaju stabilnost - neprihvatljivi.

- Državne institucije koje rade svoj posao zaslužuju naše puno poštovanje. Dijalog, koji se vodi uz posredovanje EU, nije o svakodnevnim policijskim operacijama - napisala je Fon Kramon na Tviteru.

 

 

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj napisao je juče, dok je trajala nasilna akcija prištinskih specijalaca u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, da "nasilni incidenti na severu Kosova moraju odmah prestati".

On je dodao i da "sva otvorena pitanja moraju biti rešavana kroz dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU".

Foto: Tanjug/AP

VIola fon Kramon napala Žozepa Borelja

Ovakav potez Viole fon Kramon i ne treba da čudi jer ona uveliko lobira za nezavisnost Kosova i na svakom koraku hvali glavnog nalogodavca napada na Srbe Aljbina Kurtija.

Podsetimo, kosovska policija i pripadnici specijalne jedinice ROSU juče su napali Srbe, koristili su bojevu municiju, ranili Srećka Sofronijevića, koji se, na svu sreću, posle operacije, uspešno oporavlja.