GUST RASPORED ZA ŠEFA DRŽAVE: Vučić na skupu povodom godišnjice Pokreta nesvrstanih


IZVOR: Republika - 11.10.2021 | 06:31


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na sastanku na visokom nivou, posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja na Beogradskom sajmu.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Svečano otvaranje Komemorativne sednice, na kojem će se predsednik Srbije obratiti u svojstvu ko-domaćina Komemorativnog skupa, predviđeno je u 9:30, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Nakon toga, u 10 sati počinje plenarna sesija na kojoj će se obratiti šefovi delegacija.

Vučić će se danas sastati sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom, a nakon toga će održati i niz bilateralnih sastanaka sa učesnicima sastanka povodom godišnjice Pokreta nesvrstanih.

U Palati Srbija u 12 časova predviđen je svečani doček predsednika Gane, a posle "tet-a-tet" sastanka biće organizovan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Predsedniku Gane biće uručen Orden Republike Srbije na lenti, posle čega su predviđene i izjave za medije dvojice predsednika.

U popodnevnim satima Vučić će razgovarati sa visokim predstavnicima Kraljevine Saudijske Arabije, Narodne Demokratske Republike Alžir, Narodne Republike Bangladeš, Republike Indije, Republike Angole, kao i sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.