(VIDEO) A TAJKUN SE I DALJE PERE I TVRDI DA NIJE KRIV! Slike užasa iz domova za decu sa smetnjama u razvoju iz doba Đilasove vladavine!


IZVOR: Republika - 02.07.2021 | 05:55


Tajkun Dragan Đilas odbacio je juče tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je odgovoran za loše stanje u ustanovama za smeštaj dece i odraslih ometenih u razvoju.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Međutim, trebalo bi se podsetiti kakav je bio odnos Đilasa, Marinike Tepić, Borisa Tadića i Vuka Jeremića prema deci sa nekom vrstom invaliditeta kad su oni bili na vlasti.

Još 2008. godine američki mediji zabeležili su slike užasa iz domova za smeštaj ovih lica i to okarakterisali kao "čist užas". 

Kako je to izgledalo možete pogledati u videu ispod:

I sada taj isti Đilas, preko svojih medija, bez imalo stida preporučuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ćuti "umesto što za današnje stanje u ustanovama u kojima su smeštene osobe sa smetnjama u razvoju okrivljuje bilo koga ko nije na vlasti deset godina". Sramota!

A šta je predsednik Vučić rekao na najnoviji izveštaj i užasnim uslovima u kojima žive deca sa invaliditetom u domovima u Srbiji, pročitajte ovde.