ČUDO U SRPSKOJ POLITICI: Opozicija iznela smislen predlog, IZGLEDA DA ĆE IM ŽELJE BITI USLIŠENE!


IZVOR: Republika - 11.06.2021 | 07:33


Izbori u Srbiji kad god bili raspisani mogli da izgledaju drastično drugačije u odnosu na prethodne, ako je suditi po objavama funkcionera na društvenim mrežama.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Foto: Ilustracija

Naime, Miroslav Aleksić, potpredsednik Jeremićeve Narodne stranke rekao je da se ta partija zalaže za podizanje izbornog prava sa sadašnjih 3 na 10 odsto glasova birača, iako stranka čiji je visoki funkcioner po relevantnim istraživanjima ne bi mogla da preskoči ni postojeći cenzus.

Foto: ST/N. MANDIĆ

- Veći cenzus i ukrupnjavanje političke scene su veoma važni da bismo konačno znali ko je vlast, ko opozicija, a ko su stranke opozicije koje rade u korist režima. Ukrupnjavanje političke scene je važno i da bismo sprečili uništavanje Srbije i režim koji samovoljno rasprodaje nacionalna bogatstva i pokušava da od Srbije napravi koloniju - rekao je Aleksić.

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ

Ubrzo nakon što je ova izjava objavljena u medijima, stigao je i odgovor visokog funkcionera SNS Milenka Jovanova.

- Važno je slušati glas opozicije, pa makar bile u pitanju stranke i ljudi iz bivšeg režima. Ovo je najvažniji opozicioni predlog koji je do sada javno iznet, a da se tiče izbora i trebalo bi da bude prihvaćen! - napisao je Jovanov.