KAKVIH NAS IMA, NEPRIJATELJI NAM NISU POTREBNI: Sramno saopštenje DS o Mladiću - DEMOKRATE GORE OD BAJDENA!


IZVOR: Republika - 09.06.2021 | 08:55


Demokratska stranka izdala je zvanično saopštenje povodom presude srpskom generalu kojoj je Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog izmišljenog genocida u Srebrenici. Međutim, bolje da su ćutali!

Foto: Tanjug/N. ANĐIĆ

Zoran Lutovac

Naime, u zvaničnom saopštenju koje su demokrate objavile na svom sajtu, a đilasovski mediji potup N1 brže bolje potrčali da prenesu, doslovce stoji da je "sama presuda Ratku Mladiću je očekivana i činjenica da će Ratko Mladić provesti ostatak života u zatvoru porodicama žrtava može da donese mir jer je pravda, iako spora, ipak bila dostižna".

- Porodice žrtava i svi građani mogu računati na Demokratsku stranku u svakoj akciji koja ima za cilj miran suživot i jačanje saradnje u svim državama nastalim posle raspada bivše Jugoslavije," zaključila je portparolka Demokratske stranke - stoji u saopštenju DS.

Ako se gornji redovi uporede sa onim što je rekao Džo Bajden, lako će se utvrditi da su demokrate otišle čak i korak dalje od američkog predsednika.

Istog onog Bajdena koji je bio jedan od najvatrenijih zagovornika zverskog bombardovanja SR Jugoslavije.

- Ta istorijska presuda pokazuje da će odgovarati oni koji čine užasne zločine. Time se takođe potvrđuje naša zajednička rešenost da se spreče buduća zverstva bile gde u svetu - poručio je Bajden. 

Očigledno, Bajdenova izjava daleko je "slabija" od onog što su u saopštenju napisali iz Demokratske stranke.