VUČIČ ODGOVORIO "GENIJALCU" ĐILASU: Takav nivo arogancije, to što on priča je uvreda za građane!


IZVOR: Republika - 05.05.2021 | 08:06


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu Dragana Đilasa da se obogatio uz malo sreće.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, ST/A. Nalbantjan

Aleksandar Vučić i Dragan Đilas

Tajkun i samozvani lider opozicije je prethodno gostujući na jednoj opozicionoj televiziji rekao da se obogatio uz malo sreće. Đilas je istakao da je on sa svojim mašinskim mozgom bio jedini koji je umeo da izračuna 100 minus 20 odsto, pa još minus 20 odsto.

- Takav nivo arogancije, takav nivo uvrede za građane... To je bila zloupotreba državnih funkcija. Svako zna da izračuna 100-20. On je bio loš, užasan student, nikakav talenat ništa... Samo ga zanima vlast i moć - rekao je Vučić gostujuči na tv Pink.

Predsednik Srbije se osvrnuo i na Đilasove komentare da država stvorila kriminalni klan Veljka Belivuka i da bi vrh državeo zajedno sa njim trebalo da bude u zatvoru.

- Jeste, zato su svi pohapšeni, a ja se smejuljim sa Vladom Japancem, onako kako se Đilas smejulji. Ja mislim da je logično, da oni koji uhapse i reše probleme, da budu i oni uhapšeni. On (Đilas) i njegovi su nam stvorili takav ambijent za kriminalce da su na stepeništu Merkatora ubijeni najviši državni funkcioneri. Od hapšenja Belivuka i njegove grupe mi nemamo nijedno mafijaško ubistvo - istakao je predsednik Srbije.

Osvrnuo se Vučić i na Đilasove milione i račune na svim stranama sveta.

- Đilas ima svugde račune, na ime prevaranata belosvetskih, to bog ne može da pohvata. Nema te policije koja može da pohvata gde on sve drži pare. On se ohvali dali je prihodovao 619 miliona evra. Zamislite da se ja, da imam vremena da se bavim privatnom firmom, da se pohvalim da imam 619 miliona evra - poručio je Vučić.