Oglasio se Jurić: NEMAM NIKAKVE VEZE SA ONIM ŠTO JE MARINIKA IZNELA!


IZVOR: Tanjug, Republika - 19.04.2021 | 18:19


Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić izjavio je danas da nema nikakve veze sa informacijama koje je iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, između ostalog i na račun čelnika Jagodine Dragana Markovića Palme da "podvodi žene i devojčice”.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Igor Jurić

- Nemam veze sa tim - rekao je Jurić upitan da li ima saznanja kako je Tepić došla do informacija i da li možda on ima veze sa tim, imajući u vidu da je pre godinu danas pričao o plitičaru pedofilu.

Jurić je izrazio uverenje da je danas izneto dovoljno dokaza da tužilaštvo napravi prvi korak da se ovo reši kao i da bi to moglo da ohrabri porodicu devojčice koja je bila žrtva moćnika a o čemu je on ranije govorio.

- Ako se sada ne desi ništa biće to težak udarac za sve žrtve seksualnog nasilja - rekao je Jurić.

Jurić je ocenio da je to što se danas dogodilo - što je Tepić iznela veoma važno da se vidi kako će tužilaštvo reagovati s obzirom na to "da imamo svedoka”, koji, kako je čuo želi da svedoči.

- Sada je bitno šta će se dalje odvijati i zbog slučaja koji mi imamo. Možda će to biti dodatno ohrabrenje da se o tome javno progovori da sa ovim slučajem i porodica sa kojom smo mi u kontaktu skupi dovoljno hrabrosti - rekao je Jurić.

Upitan da li je Palma moćnik na koga je mislio kada je pre godinu dana u emisiji razgovarao sa Jovanom Joksimović o političaru pedofilu, Jurić je naveo da nema dozvolu porodice da priča o njemu.

- Nisam dobio dozvolu porodice da govorim o tom moćniku dok oni ne budu imali hrabrosti da izađu i svedoče javno - rekao je Jurić.

Na pitanje da li je izgovorio ime tog političara u tužilaštvu Jurić je ponovio da ne može da govori o tome i da sve što je imao da kaže na tu temu rekao tužilaštvu.

- To je pitanje za tužilaštvo i MUP. O izjavi za tužilaštvo se ne priča nigde javno, to ostaje i na tužilaštvu je da pokrene sam proces ako ima dovoljno dokaza - rekao je Jurić i podsetio da mu je devojčica rekla ime političara ali da je porodica svesna svega i da nije zadovoljna zaštitom koju bi dobila.

Prema Jurićevim rečima, porodica je trebalo da dobije zaštitu godinu dana.

- Nisu se složili, smatrali su kao što i ja smatram da li će i sam proces krenuti za godinu dna, i šta će biti posle, Zato sam govorio da je jako bitan način zaštite svedoka ako želimo ovako osetljive slučajeve da privedemo licu pravde -  rekao je Jurić, prenosi Tanjug.