JOŠ JEDNA POBEGULJA SA POLIGRAFA: Đilas ne želi da odgovara na pitanja o računima na Mauricijusu! SAZVAO KONFERENCIJU DA SE ISPRIČA SAM SA SOBOM!


IZVOR: Republika - 18.03.2021 | 12:17


Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde sazvao je konferenciju za novinare da bi izbegao da odgovara na novinarska pitanja!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Dragan Đilas

Umesto konrektnih i direktnih odgovora na pitanja vezana za njegove račune na Mauricijusu, Đilas je u gebelsovskom maniru po ko zna koji put podelio novinare na podobne i one koji to nisu.

Sprovodeći nezapamćenu medijsku cenzuru, kakva je bila u vreme dok su žuti vodili zemlju a on gazdovao Beogradom, Đilas je novinare Srpskog telegrafa ali i drugih redakcija jednostavno ignorisao.

Posle govora u kome je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv medija ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Đilas je naprasno zaćutao i izbegao da odgovara na novinarska pitanja.

Tako je javnost Srbije ostala uskraćena za odgovore na sva važna pitanja vezana za aferu "Mauricijus", koja drma Srbiju nakon što su Večernje novosti objavile dokumente koji pokazuju lider opozicije ima tajne računa u tom poreskom raju.

Đilasova konferencija, što je nezapamćeno na srpskoj političkoj sceni, tako se pretvorila u monolog u kome je Đilas čitao referat posvećen šefu države.  

Posebno je zanimljivo to što je Đilas, odgovarajući na konkretno pitanje da li pristao da ide na poligraf, to odbio.