STANOVNICI BIH ODUŠEVLJENI VUČIĆEM POSLE DONACIJE VAKCINA! Svi hoće srpski pasoš i dvojno državljanstvo! RAZOČARANI U SVOJE!


IZVOR: Republika - 04.03.2021 | 07:05


Robert Čoban, predsednik "Kolor pres grupe", prokomentarisao je na društvenim mrežama utiske nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić donirao regionu vakcine protiv koronavirusa.

Foto: ST/D. VOJINOVIĆ

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

Nekoliko poslovnih sastanaka i kafa sa prijateljima u Sarajevu dan nakon Vučićeve posete i donošenja vakcina. Utisci:

1. Doniranje vakcina Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i BiH je najbolji potez "meke moći" u regionu u poslednjih 50 godina.

2. Bošnjaci u Sarajevu su ogorčeni na svoje političare koji nisu bili u stanju da im nabave ni jednu vakcinu, čak ni preko "tradicionalnih islamskih prijatelja" poput Katara, UAE i Saudijske Arabije. "Toliko su nesposobni da tamo nema ko da prevede pismo na arapski ili engleski".

3. Prijatelj iz Novog Sada koji radi godinama u Sarajevu kaže mi da mu je u proteklih nekoliko dana 10 ljudi iz Sarajeva reklo da će da traže dvojno državljanstvo i srpski pasoš.

4. Prijateljica iz Sarajeva bila u Beogradu da se vakciniše: Ovde u Sarajevu plaćam poreze i zdravstveno i nisam dobila ni masku a kamoli vakcinu, a u Beogradu su me vakcinisali za 15 minuta i to potpuno besplatno...