BEZBOŽNICI: Đilasov sajt vodi kampanju i želi da sruši izbor patrijarha!


IZVOR: Republika - 18.02.2021 | 11:55


Mediji pod kontrolom Dragana Đilasa i Dragana Šolaka po svaku cenu žele da sruše izbor poglavara Srpske pravoslavne crkve!

Foto: printscreen

Tekst i naslovna fotografija na naslovnoj strani portala Nova S

Portal Nova S, naime, bez ijednog argumenta na udarnom mestu plasirao je vest o tome da je postojeći sastav Sinoda neleganal, o čemu bi navodno vladike trebalo da diskutuju tokom današnjeg Sabora.

Da sve bude skandaloznije, Đilasov portal plasirao je ovu izmišljotinu upravo zbog toga što njihovi favoriti za srpskog patrijarha nemaju šanse da osvoje nadpolovičnu većinu glasova.

Pri tom, na propagandnom glasilu opozicije nema ni slova o tome da Sabor u maju prošle godine nije ni mogao da se održi zbog epidemije koronavirusa i mera koje su tim povodom usledile.

- Vladike će danas gotovo sigurno razgovarati o toj temi. Najveći problem je to što je postojeći sastav Sinoda faktički nelegalan, jer je utvrđen 2019. godine, a tokom 2020. uopšte nije bilo redovnih Sabora na kojem bi se odredili novi članovi Sinoda - navodi se na pomenutom portalu, a citira se neimenovani sagovornik.