BRUTALNO NAPADNUTA! Desničari u Saboru opet lažima osuli paljbu na srpsku poslanicu Draganu Jeckov!


IZVOR: Republika - 09.12.2020 | 12:51


Nakon što je upozorila na potrebu dostojnog obeležavanja ubistva porodice Zec od strane hrvatske države, poslanica SDSS-a bila je izložena brutalnim napadima desničara Hrvoja Zekanovića i Stipe Mlinarića.

Foto: printscreen/youtube.com

Poslanica i predsednica kluba SDSS u hrvatskom Saboru Jeckov je rekla da je ubistvo porodice Zec trebala biti poruka Srbima da napuštaju Zagreb, a Hrvatima da okrenu pogled na drugu stranu kad ostanu bez svojih sugrađana.

- Pouka je dakako uspela, inače bismo već odavno imali odgovor Grada Zagreba na inicijativu mladih za ljudska prava da jedna ulica u kvartu Trešnjevka upravo nosi Aleksandrino ime - kazala je Jeckov i dodala da neka deca i danas trpe zlostavljanje, neki zato što su su siromašni, Srbi ili Romi.

- Upravo zbog ovakvih stvari borimo se sećanjem na Aleksandru Zec na Danijelu Roknić, Slobodana i Gorana Čengića. Nama u SDSS-u nacionalnost dece ne predstavlja prepreku u sećanju na njihove izgubljene živote, nama ne predstavlja problem ni borba protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije – nama ne predstavlja, a ostalima po savesti - rekla je Dragana Jeckov.

Nakon govora SDSS-ove zastupnice, Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta zatražio je povredu poslovnika na govor Dragane Jeckov rekavši da je "nabrojala samo Aleksandru Zec, a ova druga imena nije mogla ni pročitati."

 

 
$bp("Brid_07516898", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

 

Suverenista Hrvoje Zekanović takođe se referirao na govor Dragane Jeckov. Kazao je da nikad nije čuo da je SDSS spomenuo porodicu Čengić, dečake Gorana i Slobodana koji su ubijeni u Erveniku kraj Knina. "Pričekaćemo da dođe godišnjica klanja u Erveniku pa ćemo videti da li to vama nešto predstavlja", poručio je Zekanović.

Poslanica Jeckov je istakla da je istina drugačija i da načelnik opštine Ervenik koji je iz redova SDSS uvek ide na obeležavanje ubistva porodice Čengić.

“Ubistvo porodice Zec i odnos prema tome zločinu unosi nemir u srpsku zajednicu i dan danas. Ubice su tu, i dalje šetaju slobodno” istakla je poslanica Jeckov.