Netanjahu: Hvala Vučiću za Davidovu zvezdu


IZVOR: Tanjug - 21.01.2020 | 08:36


Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog postavljanja zastave sa Davidovom zvezdom za zgradi Predsedništva Srbije.

Foto: Tanjug/AP

Benjamin Netanahju

- Hvala predsedniče Vučiću. Radujem se našem susretu u Jerusalimu - napisao je Netanjahu i retvitovao Vučićev post sa fotografijom na kojoj se vidi da je na zgradi Predsedništva, na Andrićevom vencu, pored srpske okačena i zastava sa Davidovom zvezdom.

- Ovaj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista. Danas je simbol časti. 75 godina kasnije. Nikada više - napisao je Vučić na svojim zvaničnim nalozima na Tviteru i Instagramu, a uoči odlaska u Izrael na obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica.

U Izraelu će ove nedelje biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Više od 40 lidera, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu.