VLAISAVLJEVIĆ: Aerodrom "Nikola Tesla" sa Vansijem ide u svetsku elitu!


IZVOR: Tanjug - 22.03.2018 | 17:42


"Beogradski aerodom "Nikola Tesla" će sa koncesionarom "Vansi" preći od regionalog igrača u svetsku elitu", rekao je danas v.d. direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Saša Vlaisavljević

Prema njegovim rečima, francuska kompanija "Vansi" će preuzeti upravljanje beogradskim aerodromom polovinom septembra, a najkasnije u decembru.

- Koncesija je fantastičan potez. Aerodrom je u poslednje četiri godine napravio rekordne poslovne rezultate, i u prava dva meseca ove godine imamo 631 hiljadu putnika, što je za tri odsto više - rekao je Vlaisavljević.

On je dodao da ostavljamo "Vansiju", koja je svetska kompanija i jedan od najboljih operatera u svetu, “čistu i zdravu” kompaniju.

- Smatramo da sa njihovim upravljanjem Aerodrom ide na svetsku mapu upravljanja. Takođe, smatram da sa sadašnjih 5,3 miliona putnika godišnje, već u narednih pet godina treba da dođemo od 10 do 15 miliona putnika godišnje. Mi više nismo regionalni igrač, pošto smo već najbolji u regionu, i sada idemo na svetsku mapu - podvukao je Vlaisavljević.

Koncesija srpskog aerodroma je, kako kaže, fantastičan potez Vlade Srbije i čestitao svim zaposlenima na Aerodromu koji su doprineli na postizanju dobrih rezultata.

Upitan kada će Vansi preuzdeti upravljanje Aerodromom, Vlaisavljević je rekao da su oni još na finansijskom, pravnom i tehničkom terenu, kao i da trenutno rade finansijski đu dilidžens.

- Mi, naravno, i dalje rukovodimo Aerodromom i postižemo rekord - izjavio je Vlaisavljević.

Na pitanje da li će Ugovor o koncesiji biti javan, on je rekao da je siguran u to, ali da nije na njemu kao direktoru Aerodroma da to kaže.

Dodao je, ipak, da nema razloga da Ugovor bude javan, pošto je ta koncesija "fantastična transakcija".