POKLON OD KINEZA: Naš aerodrom dobija najsavremeniji uređaj za pregled prtljaga!


IZVOR: Republika - 18.03.2018 | 10:55


V.d generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević, na poziv predstavnika kineske korporacije Nuctech, sa saradnicima je posetio sedište i fabričke pogone te korporacije u Pekingu.

Foto: Promo foto

Vlaisavljević posetio fabriku u Pekingu

Tom prilikom razgovarao je sa potpredsednikom korporacije Veidong Vangom sa kojim je u decembru prošle godine u Roterdamu potpisao ugovor o donaciji vredan više od million evra.

Ugovorom je predviđeno da Aerodrom Nikola Tesla dobije najsavremeniji uređaj za pregled predatog prtljaga u skladu sa ECAC 3 standardom. 

Uređaj radi na principu kompjuterske tomografije i predstavlja poslednju reč tehnike u oblasti bezbednosti u vazduhoplovstvu. 

Tokom sastanaka dogovoreni su naredni koraci koji se odnose na termin i način isporuke, integraciju sa postojećim transportnim sistemom u sortirnici Terminala 2, umrežavanje sa matriksom, povezivanje radnih stanica i ostale potrebne aktivnosti na implementaciji sistema na Aerodromu Nikola Tesla.

Gospodin Vang zahvalio se na poseti i podršci koju je Aerodrom Nikola Tesla pružio korporaciji Nuctech tokom nedavno održanog vazduhoplovnog samita u Beogradu i odazvao se pozivu direktora Vlaisavljevica da ponovo poseti Srbiju.