Momirović: Veliki broj aktivnih preduzeća u Gornjem Milanovcu doprinose efikasnom razvoju srpske privrede


IZVOR: Republika - 21.12.2022 | 20:28


Ministar Momirović je podvukao da Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative "Otvoreni Balkan" kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda.

Foto: Republika
Momirović: Veliki broj aktivnih preduzeća u Gornjem Milanovcu doprinose efikasnom razvoju srpske privrede

Ministar trgovine Tomislav Momirović održao je danas sastanak sa članovima Kluba privrede Gornjeg Milanovca, ukazavši tom prilikom posebno na činjenicu da je privreda ove opštine jedna od najzdravijih u Republici Srbiji sa oko 1800 aktivnih preduzetničkih radnji i privrednih društava.

- U Gornjem Milanovcu su neke od najvećih srpskih kompanija poput kompanija "Metalac", "Tetra Pak", "Takovo-Swisslion“. Naš zadatak je da im obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent i zapošljavanje - istakao je ministar Momirović.

POGLEDAJ GALERIJU

Ministar Momirović je podvukao da Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative "Otvoreni Balkan" kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda. 

- Opredeljeni smo jačanju ekonomskih veza i sa EU i svetom, a kroz potpisivanje ugovora o slobodnoj trgovini omogućićemo otvaranje novih velikih tržišta poput Kine ili Egipta za naše privrednike - naglasio je Momirović.

Privrednici iz Gornjeg Milanovca upoznali su ministra Momirovića o budućim planovima poslovanja.