POČELE PRIJAVE ZA 5.000 DINARA ZA MLADE! Evo kako do novca!


IZVOR: Republika - 01.12.2022 | 08:59


Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara počele su na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 15. decembra.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
POČELE PRIJAVE ZA 5.000 DINARA ZA MLADE! Evo kako do novca!

Uslov za dobijanje pomoći je da mladi imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan 20. novembra 2022. godine, odnosno kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Prijava

Mladi se prijavljuju na sajtu Uprave za trezor (za prijavu kliknite OVDE) tako što unose JMBG, broj lične karte i ime banke. Nakon toga biće im zavedena prijava, čiji će status tu moći i da proveravaju na sajtu.

Za ovu pomoć prijavljuju se svi, bez obzira da li ste se ranije prijavljivali za pomoći koje koje država dodeljivala. Bitan uslov je i da u trenutku prijave morate imati važeću ličnu kartu.

Ovo su dobre mere kojima podržavamo mlade ljude, koji su budućnost naše zemlje, pokazujemo im da je njihova država tu i da brine za njih - istakao je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

 

 

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski.

Isplata se očekuje nekoliko dana od završetka prijave, istakao je ranije za medije Siniša Mali, kao i da očekuje da će svima novac biti isplaćen do Svetog Nikole.

U prvom krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od 100 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

BONUS VIDEO: