MOMIROVIĆ: Sporazumom o slobodnoj trgovinisa Egiptomdo do značajno veće trgovinske razmene


IZVOR: Republika - 21.11.2022 | 16:02


Cilj je da u naredne dve godine robna razmena između Srbije i Egipta bude povećana na 400 miliona dolara.

Foto: mtt.gov.rs
MOMIROVIĆ: Sporazumom o slobodnoj trgovinisa Egiptomdo do značajno veće trgovinske razmene

Zaključivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini biće jedan od prioriteta Ministarstva trgovine u narednom periodu, jer nam je cilj da damo dodatni impuls pre svega našim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda koji na egipatskom tržištu imaju velike mogućnosti, a koji usled trenutnog postojanja carinskih barijera, nisu atraktivni, istakao je Ministar trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Egipta, Baselom Salahom. 

- Održan je dobar sastanak sa ambasadorom Egipta Baselom Salahom, kao nastavak aktivnosti nakon posete predsednika Egipta El Sisija Srbiji koja je realizovana u julu ove godine na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića - izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Kako je naveo, trenutna robna razmena na godišnjem nivou je 100 miliona dolara, a cilj je da u naredne dve godine ona bude povećana na 400 miliona dolara.

- Osnovni preduslov da se to dogodi je zaključivanje bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom - izjavio je Momirović.

POGLEDAJ GALERIJU

Ministar Tomislav Momirović je tokom sastanka sa ambasadorom Egipta istakao da postoje svi preduslovi da se odlični politički odnosi, koji traju duže od 60 godina, pretoče i na polje uspešne ekonomske saradnje naše dve zemlje.

BONUS VIDEO