"KAT ON COFFEE" KATARINA ŠONJIĆ: Prepoznavanje talenta


IZVOR: Republika - 23.01.2022 | 08:34


Katarina Šonjić dolazi iz IT sektora, gde je konkurencija velika, zbog čega je prepoznala veliki prostor za precizniju komunikaciju između talentovanih ljudi i kompanija.

Foto: Promo
"KAT ON COFFEE" KATARINA ŠONJIĆ: Prepoznavanje talenta

Pre dve godine počela je da piše Blog Kat on coffee, zamišljen kao prostor za razmenu ideja i iskustava iz oblasti employer branding-a i organizacije događaja. To je njen preduzetnički projekat koji počeo da se širi i dalje od očekivanog.

- Moj zadatak je da pomognem kompanijama u tome da budu prepoznate kao poželjni poslodavci. S druge strane, bavim se i edukacijom pojedinaca koji žele da se razvijaju u ovoj oblasti i omoguće svojim kompanijama još bolji nastup na tržištu rada - opisuje.

Foto: Promo

 

Pored toga, okolnosti izazvane pandemijom korone doprinele su tome da teme o blagostanju među zaposlenima budu nikad aktuelnije. Ciljano, svojim delovanjem pokušava da spoji kompanije i talentovane pojedince.

Preduzetnički put je pun nesigurnosti i stvari koje ne možemo da predvidimo. I to nas stalno vraća na pitanje „Zašto ovo radimo?“. S tim se treba izboriti, a jedan od načia je konstantno učenje, interakcija sa preduzetnicima, osluškivanje potreba na tržištu…-  zaključuje.