OTKRIVAMO: Od OVOGA zavisi kada će vam 100 evra biti isplaćeno na račun


IZVOR: Bojana PAUNOVIĆ - 26.05.2020 | 05:03


Za novčanu pomoć od 100 evra do juče ujutru prijavilo se 4,26 miliona građana, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i podsetio da je juče počela isplata upravo toj grupi građana koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Mali je rekao da će svakog dana po 100 evra leći na račune pola miliona građana i dodao da će država tom dinamikom do 1. ili 2. juna završiti sve isplate.

- Prošle nedelje smo završili isplatu 100 evra za sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 1,9 miliona građana. Dakle, ukupno je skoro šest miliona sugrađana koji su dobili ili će dobiti pomoć od 100 evra - rekao je Mali.

Dodaje da će država isplaćivati oko pola miliona građana dnevno i podsetio da prijava za 100 evra traje do 5. juna, a da će oni koji se budu prijavili poslednjeg dana novac dobiti najkasnije 7. juna.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Siniša Mali

- Sve građane ćemo isplatiti, to je jedan veliki uspeh za sve nas, pokazali smo koliko nam je država jaka, koliko su nam stabilne javne finansije i onaj ko nije verovao da će dobiti novac sada veruje - rekao je Mali.

Ističe da je ova mera doneta kako bi podstakla potrošnju i doprinela razvoju srpske ekonomije i privrede.

Mali naglašava da jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 evra, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

- I tu smo pokazali koliko želimo da budemo fleksibilni i dovedemo taj proces do kraja u korist građana Srbije - podvukao je Mali.

Redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun.