Radnici Fijata od srede ponovo rade


IZVOR: Tanjug - 14.01.2019 | 14:21


Kompanija Fijat Krajsler Automobili Srbija 16. januara nastaviće proizvodnju, posle zimskog odmora koji je trajao od druge polovine novembra.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Predsednik Samostalnog sindikata FCA, Zoran Marković, izjavio je za Televiziju Kragujevac da je za danas i sutra planirana probna proizvodnja, dok će fabrika zvanično, u punom kapacitetu, sa radom početi 16. januara.

On je kazao da sindikat i zaposleni u kompaniji u Kragujevcu u narednom periodu očekuju novi model i veću proizvodnju.

Uvođenje novog modela dovelo bi do povećanja obima proizvodnje, a samim tim i do poboljšanja situacije u kompaniji, smatra Marković.

To su, ujedno, kako navodi, i zahtevi na čijem ispunjenju Samostalni sindikat fabrike insistira u razgovorima sa poslodavcem.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Nakon skoro dvomesečne pauze, zaposleni u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija trebalo bi da se u proizvodne pogone vrate sredinom sedmice.

Proizvodnja je stala u drugoj polovini prošle godine, zbog kako je objašnjeno, usklađivanja proizvodnog procesa sa zahtevima tržišta.

Marković za RTK podseća da su zaposleni bili najpre na plaćenom odsustvu, a potom su usledili kolektivni godišnji odmor i novogodišnji i božićni praznici.