"DAJHMAN" OBMANJUJE KUPCE: Razlikuju se cene na sajtu i u radnji


IZVOR: Republika - 18.08.2018 | 04:33


Poznati nemački lanac obuće "Dajhman" mami kupce navodnim popustima od 30 do čak 75 odsto, koje reklamira na svom sajtu. Međutim, kada odete u njihovu radnju, popust je ili manji ili ga uopšte nema.

Foto: youtube.com/new outfit

U Dajhmanu različite cene na sajtu i u radnji

Na osnovu prijave čitalaca koji su imali loše iskustvo, reporteri Srpskog telegrafa obišli su radnje ovog trgovinskog lanca i uverili se da se cene prikazane na sajtu i u prodajnim objektima zaista razlikuju. Uporedili smo samo modele dečje obuće i našli desetak ovakvih primera.

Tako sandale brenda Cupcake sa popustom na njihovoj internet stranici koštaju 440 dinara, a u radnji 180 dinara više. Još veća razlika je kod baletanki koje se na sajtu reklamiraju po ceni od 820 dinara, a u prodavnici su, iako takođe sa popustom, duplo skuplje.

Ono što nude na sajtu mora biti identično onom u radnji, a kupci imaju pravo da plate po toj manjoj ceni

Sandale Graceland se prodaju za 1.190, a onlajn za 590! Sa druge strane, pink Cupcake baletanke koje u prvom slučaju staju 640 dinara, u "Dajhmanovim" objektima prodaju se po punoj ceni od 1.490 dinara. "Dajhman" nema mogućnost kupovine preko interneta, što znači da cene u katalogu i prodavnici moraju biti iste.

Petar Bogosavljević iz Pokreta za zaštitu potrošača kaže da oglasne poruke moraju da odgovaraju faktičkom stanju.

- Ono što nude na sajtu mora biti identično onom u radnji, a kupci imaju pravo da plate po toj manjoj ceni. Ovo svakako budi dozu sumnje da je reč o prevari, jer nemaju svi ljudi ovu informaciju. J. D. J.