KIŠA ĆE UTIHNUTI, A ONDA NAM SLEDI PRŽENJE!


IZVOR: informer.rs, Republika - 24.07.2018 | 12:13


Samo danas se očekuje da će pasti više od 30 litara kiše po kvadratu, zbog čega bi moglo da dođe do izlivanja reka Jadar, Kolubara, Lepenica i Resava. Ipak, od sledeće nedelje u našu zemlju vraća se leto, počinje dug toplotni talas, tokom kog se temperatura neće spuštati ispod 30 stepeni, a očekuje nas tek nekoliko kišnih dana.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Danas će pasti velika količina kiše

Meteorolog  Đorđe Đurić kaže za Informer da će danas pljuštati u svim krajevima Srbije.

- Kišni talas je danas ponovo nad Srbijom, a padavine neće zaobići gotovo nijedan deo naše zemlje! Pljuskovi, grad i olujni vetar neće mnogo spustiti temperaturu, koja će ići do 29 stepeni - prognozira Đurić i dodaje:

- Nestabilno vreme sa čestim pljuskovima i smenama oblaka i sunca očekuje nas sve do nedelje. Najviše kiše pašće na jugu i istoku zemlje, dok se na severu pljuskovi očekuju tek od petka. Maksimalna temperatura kretaće se od 24 na jugu do 32 na severu Srbije - kaže Đurić.

Sagovornik napominje da se dugi kišni period završava ove nedelje i da konačno stiže leto.

- Ipak, od sledeće nedelje u Srbiju konačno stiže pravo leto. Dug toplotni talas doneće nam dane sa temperaturama oko 30 stepeni, ali i nekoliko pakleno vrelih dana u kojima će živa u termometru dostizati i 34. podeljak. Ono što će sve obradovati jeste da ćemo tokom avgusta imati tek nekoliko kišnih dana - ističe Đurić.