ZABRANJUJU SE MOBILNI TELEFONI U ŠKOLAMA U CELOM GRADU! Uvodi se novi pravilnik


IZVOR: Republika/J.B. - 07.03.2024 | 12:26


Učenici i njihovi roditelji biće detaljno informisani o novom pravilniku, a roditelji će dobiti formular izjave na popunjavanje kako bi potvrdili svoje poznavanje pravilnika.

Foto: pixabay.com
ZABRANJUJU SE MOBILNI TELEFONI U ŠKOLAMA U CELOM GRADU! Uvodi se novi pravilnik

Uskoro se očekuje uvođenje novih pravila za učenike u svim školama na području opštine Priboj, nakon što su se obrazovne institucije složile o implementaciji pravilnika koji reguliše korišćenje mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja tokom školskog vremena. Ova odluka je doneta u skladu sa uputstvima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona u školi, on se mora odložiti u torbu ili na predvidjeno mesto prilikom dolaska. Pod digitalnim uređajima ne podrazumevaju se samo mobilni telefon već i pametni satovi, tableti, laptopovi i slušalice. U nekim školama doneto je da se oni mogu koristiti na velikom odmoru, medjutim kod nas u školi nije dozvoljeno ni tada, pa ni na vannastavne aktivnosti kao što su na primer izleti - rekao je Nikola Tošić, direktor OŠ "Nikola Tesla" u Banji.

Učenici i njihovi roditelji biće detaljno informisani o novom pravilniku, a roditelji će dobiti formular izjave na popunjavanje kako bi potvrdili svoje poznavanje pravilnika, razumevanje odgovornosti i izrazili saglasnost sa njegovom primenom. Ovaj proces biće sproveden na opštinskom nivou, pri čemu će se za nepoštovanje pravila primenjivati različite sankcije, od blažih do ozbiljnijih.

(RINA)

BONUS VIDEO