EVO ŠTA SE KRIJE IZA KOLAPSA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Ovo su saopštili iz uprave!


IZVOR: Republika - 29.02.2024 | 17:55


Na granici sa Bugarskom, vozači su se suočavali sa čekanjem dužim od dva sata, dok su ostali putnici izražavali svoje frustracije.

Foto: shutterstock
EVO ŠTA SE KRIJE IZA KOLAPSA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Ovo su saopštili iz uprave!

Juče u večernjim satima, na graničnom prelazu Gradina, kao i na ostalim graničnim prelazima u Srbiji, došlo je do pada sistema, što je rezultiralo potpunim kolapsom i dugim čekanjem putnika.

Ovim povodom za Republiku su se oglasili iz MUP-a i objasnili šta se tačno dogodilo.

- U toku jučerašnjeg dana došlo je do otežanog rada Sistema za proveru lica i vozila koji se koristi na graničnim prelazima. Tom prilikom došlo je do zastoja prilikom rada granične policije i stvaranja gužvi na pojedinim graničnim prelazima. Jutros oko 7 časova normalizovan je rad Sistema za proveru lica i vozila na svim graničnim prelazima - navedeno je za naš portal.

Inače, juče su se na granici sa Bugarskom, vozači suočavali sa čekanjem dužim od dva sata, dok su ostali putnici izražavali svoje frustracije.

- Ovo je ludnica. Čekamo više od dva sata. Stojimo u mestu doslovno - izjavio je J.J. za Telegraf.

Uprkos naporima granične policije da ublaži situaciju, gužve su se formirale i na drugim graničnim prelazima širom Srbije, ostavljajući putnike u nezavidnoj situaciji.

- U koloni je već preko 20 automobila, čekamo skoro sat vremena, a tek smo na polovini kolone. Čuli smo da je sistem pao, ali niko ništa više ne priča. Pitanje je kada ćemo uopšte nastaviti put. Ovo je katastrofa - rekao je Danilo Paunović iz Čačka za Blic.

BONUS VIDEO