"OVAKVA GUŽVA JE BILA SAMO ZA VREME RATA" Ispred Crkve Svete Trojice u Beogradu OD RANOG JUTRA OGROMNE GUŽVE: Vernici došli da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca! (FOTO)


IZVOR: D.B. /T.J. - 25.01.2024 | 11:19


Ekipa portala "Republika" nalazi se na licu mesta.

Foto: Branimir Brana Jovanovic
"OVAKVA GUŽVA JE BILA SAMO ZA VREME RATA" Ispred Crkve Svete Trojice u Beogradu OD RANOG JUTRA OGROMNE GUŽVE: Vernici došli da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca! (FOTO)

Danas, u Crkvi Svete Trojice u Beogradu stvoren je red vernika, dugačak par stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve.

Vernici su došli da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca, koja je juče stigla iz Moskve u Srbiju u organizaciji fondacije Svetog Romana iz Moskve.

Ova ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koje bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije. POGLEDAJ GALERIJU


Čudesna ikona sa smirnom sličnom soku četinarskog drva

Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije je, u okviru svojih ispitivanja, sa ikone uzela smirnu i utvrdila da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva.

Ovo otkriće je izazvalo dodatno interesovanje vernika i postalo je tema mnogobrojnih razgovora među njima.

Red vernika sve do Takovske ulice
 

Red vernika ispred crkve se proteže sve do Takovske ulice, a mnogi Beograđani su prilazili vernicima u koloni da pitaju šta se čeka. Ovaj prizor privlači pažnju i izaziva interesovanje kako vernika, tako i šire javnosti.

Kako naša novinarka Republike javlja sa lica mesta, ispred crkve nalazi se preko 1.000 vernika. 

- Redovi ispred crkve su ovakvi samo za velike praznike, ovako nije bilo od rata još - navela je jedna vernica koja u ovu crkvu redovno dolazi. 

Ikona Majke Božije umekšanje zlih srca će nakon Beograda putovati u Zrenjanin, pa u Niš, gde će i dalje privlačiti pažnju i vernika i znatiželjnika.

BONUS VIDEO: