POZNATA VODITELJKA OBJAVILA CRNU LISTU GINEKOLOGA! Optužuje ih za akušersko nasilje širom zemlje! (VIDEO)


IZVOR: Republika/J.B. - 23.01.2024 | 18:08


Danima objavljuje imena doktora.

Foto: Shutterstock
POZNATA VODITELJKA OBJAVILA CRNU LISTU GINEKOLOGA! Optužuje ih za akušersko nasilje širom zemlje! (VIDEO)

Danima Srbiju potresa slučaj mlade majke Marice Mihajlović koja je optužila doktora Marka Maksimovića za smrt svoje tek rođene ćerke, ali i za akušersko nasilje koje je na porođaju doživela.

Nakon njenog horor iskustva sa porođaja, javile su se brojne žene koje su doživele istu ili sličnu sudbinu. Podržala ju je i Jelena Ivković, kojoj je sin, zbog nagnječenja i oštećenja mozga tokom porođaja, preminuo u Novom Sadu pre 15 meseci.

Poznata voditeljka Ana Mihajlovski danima, nakon ovog slučaja, objavljuje imena doktora za koje tvrdi da su nad porodiljama vršili akušersko nasilje u porodilištima širom naše zemlje.

Na njenim profilima na društvenim mrežama danima se govori o ovoj temi, a kako navodi, kontaktirala je sa mnogim ženama u Srbiji i prenosi njihova iskustva.

Spisak koji je objavljivala možete pogledati OVDE.

Portal Republika napominje da za ove optužbe nema dokaze. POGLEDAJ GALERIJU

Podsećamo i da su Marica Mihajlović i njen suprug Danijel Novakov danas preuzeli obdukcioni nalaz u kome je potvrđena priča koju je porodilja ispričala medijima, a kasnije i policiji.

- Smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava -  otkrila je Marica, prenosi Telegraf.

Opisuje se ceo tok događaja, a zaključak sudskih obducenata prenosimo u celosti:

- Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma - kazala je za isti portal.

BONUS VIDEO: