Humana srca obnavljaju Dečju kliniku u Nišu


IZVOR: Republika/J.B. - 12.12.2023 | 09:52


Fondacija Humana srca je još jednom pokazala veliko srce, odlučivši da isfinansira rekonstrukciju dva odeljenja Dečije pedijatrije, Univerzitetskog kliničkog Centra u Nišu.

Foto: ST/Nemanja Pančić
Humana srca obnavljaju Dečju kliniku u Nišu

- Infektivno odeljenje i odeljenje dnevne bolnice će dobiti sasvim novi izgled, u potpunosti će biti rekonstruisani podovi, zidovi, elektro i kanalizacone instalacije, a biće obezbeđeni i novi nameštaj i oprema. Vrednost donacije je oko 17.500.000 dinara - rekla je Nikolina Đujić, izvršni direktor Fondacije i zahvalila se ministarki i Univerzitetskom kliničkom centru Niš na podršci koju su pružili prilikom osmišljavanja projekta.

- Svake godine, kroz Dečiju kliniku u Nišu prođe na desetine hiljada najmlađih pacijenata, ne samo iz Srbije, nego i iz susednih zemalja, jer predstavlja Regionalni zdravstveni centar i kao takav zaslužuje da mu se posveti pažnja - istakli su direktor Kliničkog centra Zoran Perišić i  direktorka klinike prof dr Jelena Vojinović.

POGLEDAJ GALERIJU

Predstavnici Fondacije i ministarka zdravlja prof dr Danica Grujičić su sa predstavnicima klinike obišli bolnicu i odeljenja predviđena za rekonstrukciju i dogovorili dalje korake.
 
- Lepo je kada se neko seti zdravstva i kada je zdrav i kada vodi računa posebno o našim najmlađim sugrađanima i da im boravak koji nikada nije lep makar donekle olakša lepšim uslovima - rekla je ministarka i zahvalila se fondaciji "Humana srca". Takođe je najavila da će ministarstvo za ovaj projekat obezbediti medicinsku opremu.

Poseta je završena potpisivanjem ugovora o donaciji između Fondacije i dečje klinike, a početak radova se očekuje već krajem decembra.

BONUS VIDEO: