KOLIKO NOVCA JE POTREBNO IZDVOJITI ZA SLAVSKU TRPEZU? Pečenje poskupelo, trgovci izneli RAČUN: Evo KOJA je cena ribe!


IZVOR: Republika - 07.11.2023 | 12:21


Prema rečima trgovca, cena ribe u odnosu na prošlu godinu nije poskupela.

Foto: shutterstock
KOLIKO NOVCA JE POTREBNO IZDVOJITI ZA SLAVSKU TRPEZU? Pečenje poskupelo, trgovci izneli RAČUN: Evo KOJA je cena ribe!

Počela je sezona slava. Već sutra je Mitrovdan, a uskoro počinje i post.

Jedan prodavac ribe na Kalenić pijaci, rekao je da za slave ljudi najčešće kupuju oslića, pastrmku, skušu i šarana.

U proseku kilogram ribe košta oko 1.500 dinara. Skuša košta 1.090 dinara, oslić 1.250, pastrmka 1.650, dok je šaran najskuplji - 2.290 dinara.

Foto: shutterstock

Trpeza

- Ima dosta porudžbina, već se poručuje i za Svetog Nikolu - rekao je trgovac. Takođe je istakao da su najveće gužve kada krene post, prenosi Prva.

Prema njegovim rečima, u odnosu na prošlu godinu riba nije poskupela.

Što se pečenja tiče, za kilogram jagnjetine mora se izdvojiti oko 2.900 dinara, a za kilogram prasetine 2.400 dinara.

Sitni kolači na Kalenić pijaci se mogu kupiti za 1.000 dinara po kilogramu, dok su u nekim marketima paketi kolača jeftiniji - na sniženjima se mogu naći za 500-600 dinara.

BONUS VIDEO