JEVĐIĆ RASPLAKAO SRBIJU: GLADAN SPREMA ISPITE NA MEDICINI


IZVOR: - 08.03.2018 | 18:57


Kažu da život svakom podeli različite karte. U toj partiji Milan Jevđić (24), student pete godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, nije dobro prošao. Roditelji su ga ostavili kad je imao 20 dana i odgajila ga je baka, koja je umrla kad mu je bilo svega 16 godina. Ne zna kako je izgledao kao dečak jer nema nijednu fotografiju.

Foto: youtube.com/ PRVA

Jevđić: Život je strog, ali dobar učitelj, ono što vas on nauči to nikad ne zaboravljate

KLOŠAR ILI GOSPODIN

Milan je pak izvukao keca iz rukava - počeo je da radi još kao tinejdžer, da sam sebe izdržava i školuje. Dane provodi u biblioteci jer nema para da kupi knjige. Sada stanuje u Železniku, u stanu koji zove "vila promaja". U njemu nema lavabo, mašinu za veš ni televizor, a često ni hrane.

- Najteže mi je bilo kad mi je umrla baka jer sam shvatio da više nemam oslonac, da me više niko neće pratiti i dočekivati. Znao sam da se u Severovo, gde sam živeo s bakom, više nikada neću vratiti jer su mi ujaci jasno stavili do znanja da u toj kući nisam dobrodošao. Uzeo sam nešto hrane i otišao u Užice bez dinara sa željom da jednog dana postanem lekar - ispričao je Milan u emisiji "Život priča" i rasplakao celu Srbiju. Tada je bio maloletan i trebalo je da završi u domu, ali to nije želeo, pa je našao svoju majku i zamolio je da potpiše papir da mu je staratelj.

- Život je strog, ali dobar učitelj, ono što vas on nauči to nikad ne zaboravljate. Rekao sam sebi - ili ćeš biti klošar ili gospodin. Odlučio sam da ću biti gospodin - poručio je Milan.

MNOGO RADIO

Kako je rekao za Srpski telegraf, radio je mnoge poslove. Snalazio se kako je umeo da bi platio kiriju od 70 evra, račune i hranu. Bilo je dana kada nije imao šta da jede, pa je jeo samo luk, koji mu je, priznaje, tada bio ukusniji od kavijara. Ti dani još nisu prošli. Milan i dalje nema šta da jede.

- Otkada su čuli moju priču, ljudi mi pomognu, ali i dalje moram da radim. Poslednji semestar jedva sam uspeo da overim zbog toga što sam imao mnogo posla - priča ovaj hrabri student.

Milanu se juče javila i poznata pevačica Jelena Karleuša s porukom da može da joj se obrati za bilo kakvu vrstu pomoći.