DA LI STE OSETILI?! ZATRESLA SE SRBIJA! Na udaru potresa našao se Kragujevac!


IZVOR: Republika - 10.08.2023 | 07:17


Zemljotres se desio tačno u 2.31 sati posle ponoći.

Foto: Ilustracija:Tanjug/AP, republika
DA LI STE OSETILI?! ZATRESLA SE SRBIJA! Na udaru potresa našao se Kragujevac!

Tokom noći, Kragujevac je potresao zemljotres jačine 1.8 stepeni po Rihteru, prema informacijama Republičkog seizmološkog zavoda. Ovaj događaj je privukao pažnju stanovnika grada i podstakao diskusiju o seizmičkim aktivnostima u regionu.

Zemljotres se desio tačno u 2.31 sati posle ponoći i bio je registrovan na dubini od 7 kilometara. Prema informacijama, epicentar potresa se nalazio u naselju Baljkovac, što je privuklo pažnju lokalnog stanovništva.

Iako se radi o relativno niskom stepenu jačine, svaka seizmička aktivnost izaziva pažnju javnosti zbog svoje nepredvidivosti. Ovaj događaj podseća nas na važnost praćenja seizmičke aktivnosti i pripreme za potencijalne situacije u kojima se može javiti zemljotres.

Republički seizmološki zavod redovno prati seizmičku aktivnost i pruža informacije o registrovanim potresima. Važno je da građani budu obavešteni i informisani o takvim događajima kako bi se osećali sigurno i pripremili za eventualne situacije koje mogu proizaći iz seizmičke aktivnosti.

BONUS VIDEO