RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! JEDNOM DELU SRBIJE PRETI GRAD I OLUJNI VETAR: Obratite pažnju na najnoviju najavu vremenskih NEPOGODA!


IZVOR: Republika - 25.07.2023 | 14:51


Za danas se najavljuje nova promena vremena koja Srbiji donosi prodor hladnog fronta.

Foto: Shutterstock, wikipedia
RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! JEDNOM DELU SRBIJE PRETI GRAD I OLUJNI VETAR: Obratite pažnju na najnoviju najavu vremenskih NEPOGODA!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na vremenske nepogode za područje Vojvodine u narednih sat vremena.

Kako su najavili u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi, očekuju se intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, grad i jak i olujni vetar.

- Grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije i Bosne i Hercegovine koje se premešta u zapadno-jugozapadnoj struji zahvatiće u narednih sat vremena Srem i Bačku, a zatim i područje srednjeg i severnog Banata premeštajući se preko Novog Sada i Kikinde dalje na severoistok - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Proračuni meteorologa za danas najavljuju novu promenu koja Srbiji donosi prodor hladnog fronta, oblačno vreme, pljuskove, jak olujni vetar i zahlađenje.

Foto: printscreen/RHMZ

Najava RHMZ

Zemlje regiona i centralne Evrope i danas strepe od jakog nevremena, nakon što je superćelijska oluja tokom noći napravila haos u ovom delu kontinenta

BONUS VIDEO