BEOGRAĐANKA NAŠLA NOVAC NA BRISAČU, PA OSTALA U ŠOKU Budite oprezni! Prevaranti su koristili sličnu dobro osmišljenu zamku


IZVOR: Republika - 11.07.2023 | 15:01


Jel ima neko iskustva da je nađe novčanicu zakačenu za brisač na kolima? Da li je to možda tipovanje auta ili puka slučajnost - napisala je Beograđanka

Foto: Profimedia
BEOGRAĐANKA NAŠLA NOVAC NA BRISAČU, PA OSTALA U ŠOKU Budite oprezni! Prevaranti su koristili sličnu dobro osmišljenu zamku

Neobična pojava zatekla je dve Beograđanke jutros. Obe su pronašle po 500 dinara okačene o brisač automobila i ulazu u lokal!

- Jel ima neko iskustva da je nađe novčanicu zakačenu za brisač na kolima? Da li je to možda tipovanje auta ili puka slučajnost - napisala je Beograđanka na Instagram stranici serbialive_beograd i dodala da je u pitanju novčanica od 500 dinara.

Da je previše slučajnosti govori i to da je njenoj drugarici ista novčanica ostavljena na ulaznim vratima salona za šišanje pasa.

Foto: prinstcreen/instagram.com

 

Slična situacija već se ranije dešavala u SAD, napomenuli su na društvenim mrežama.

Naime, kako su ranijih meseci upozoravali strani mediji, prevaranti su koristili sličnu dobro osmišljenu i razrađenu zamku kako bi ukrali automobil.

Novčanicu bi zavezali tankom i skoro nevidljivom žicom, a potom čekali trenutak nepažnje. Prevara je zamišljena tako da, kada uđete automobil i vidite da je novčanica ispod brisača, pa izađete iz automobila da je sklonite, ulete u automobil i ukradu ga.

Foto: prinstcreen/instagram.com

 

Iako se još uvek ne zna šta je tačna namera i ko je ostavio novac na automobilu i ulaznim vratima, bilo je i drugih slučajeva, ali sa mnogo lepšim povodom.

Naime, na društvenim mrežama se u poslednje vreme često mogu videti poruke ljudi koji nenamerno oštete tuđu imovinu i ostave poruku ili novac kako bi istu nadoknadili.