JOŠ JEDNA SJAJNA AKCIJA FONDACIJE HUMANA SRCA! 11 mališana dobilo krov nad glavom! (FOTO)


IZVOR: Republika - 31.05.2023 | 06:51


Fondacija Humana srca iz Beograda je još jednom pokazala da misli na decu širom Srbije.

Foto: Fondacija ''Humana srca''
JOŠ JEDNA SJAJNA AKCIJA FONDACIJE HUMANA SRCA! 11 mališana dobilo krov nad glavom! (FOTO)

Danas su dve porodice, devetočlana porodica Žurž u selu Kruščica i šestočlana porodica Kidžin iz Jasonova dobile priliku za novi život u izgrađenim i renoviranim kućama, u vrednosti od 32.000 eura.

Foto: Fondacija ''Humana srca''

Fondacija Humana srca, porodica Kidžin

 

Fondacija Humana srca je ne samo renovirala domove, nego ih i potpuno opremila novim nameštajem i belom tehnikom. Porodice su od samog početka akcije svakodnevno dobijale pomoć u hrani, higijeni, garderobi, a najstarijim devojkama iz porodice Žurž, Fondacija je bila obezbedila i kompletan frizerski pribor, koji će im omogućiti izvesniju budućnost i redovne prihode. 

Zahvalnost Fondaciji nije krila ni predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić koja je istakla da je zahvaljujući humanitarnom radu Fondacije do sada u Belu Crkvu, odnosno njene građane i pre svega decu, uloženo preko 110.000 eura pomoći, što belocrkvani izuzetno poštuju i cene. 

Foto: Fondacija ''Humana srca''

Fondacija Humana srca, porodica Žurž

 

- U trenucima kada smo počeli svi da sumnjamo u sebe i postojanje empatije i saosećanja za druge, ovakve akcije su nam preko potrebne kako bismo pokazali da smo i dalje svi samo ljudi, koji treba i mogu da pomažu jedni drugima, jer to je ono što nam je naša pravoslavna vera i naša srpska tradicija ostavila u nasleđe. Naša plemenitost, gostoljubivost i milosrđe su u samom temelju našeg srpskog društva i kao takvo treba da ga negujemo i da se ponosimo njim - istakla je direktorka Fondacije Nikolina Đujić na kraju posete, podsećajući decu da je ipak najvažnija sloga i ljubav koju će uneti u nove domove.

Bonus video: