SRPSKA GLUMICA O MEJLU IZ RIBNIKARA: Donesite opravdanje, ako ne želite da dovedete dete u školu!


IZVOR: Republika - 22.05.2023 | 14:57


Glumica Milena Vasić je pročitala mejl koji je stigao roditeljima dece iz "Ribnikara" dan pre povratka na nastavu.

Foto: ATA Images
SRPSKA GLUMICA O MEJLU IZ RIBNIKARA: Donesite opravdanje, ako ne želite da dovedete dete u školu!

Glumica Milena Vasić jedna je od više od 150 roditelja koji traže da se školska godina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja u masovnoj pucnjavi ubijeno desetoro dece i čuvar, prekine. 

- Što se tiče nastave, doslovno prepisujem deo zapisnika kolegijuma rukovodilaca stručnih veća. Rad od ponedeljka – časovi su skraćeni na 30 minuta, ali se radi po rasporedu časova. Anketirani roditelji koji ne žele da deca krenu u školu, moraju da jave, da bismo sa njima organizovali zajednički roditeljski sastanak sa upravom škole i roditelji učenika koji ne dolaze na nastavu treba da donesu lekarsko opravdanje - piše u mejlu koji je Vasić dobila od učiteljice svog deteta, prenosi Mondo.

Vasić objašnjava da su roditelji mališana zbunjeni i uplašeni:

- Mnogo je spinova, mnogo je lažnih informacija, mnogo je neproverenih izvora i roditelji su jako zbunjeni i jako uplašeni. 

Prva zvanična sednica Saveta roditelja održana je 9. maja, a na nju su, kako kaže Vasić, "upali" roditelji đaka sedmog-dva, koji nisu znali za sednicu, prenosi Mondo.

- Njih niko iz škole nije obavestio o sednici, a razlog je bio taj što nemaju svog predstavnika. Znate ko je predstavnik sedmog-dva? Mama ubijenog dečaka. Da li vi očekujete da ona bude predstavnik? Oni su upali na sednicu i rekli da niko njihove zahteve nije čuo i nije prihvatio, a onda su roditelji rekli da su čuli, ali da još uvek nisu prihvatili - ispričala je ona. 

Kako kaže, tek dan nakon te sednice, u javnost su izašli njihovi zahtevi koje su podneli još prvog dana.

BONUS VIDEO: