AMBALAŽA ŠARENA LAŽA! Potrošačka patrola Republike otkriva: U VOĆNIM ČAJEVIMA VOĆA NI U TRAGOVIMA! (VIDEO)


IZVOR: Jelena JOKANOVIĆ - 10.01.2023 | 20:00


Sezona je prehlada, a to znači i ispijanja čaja. S rafova nas mame kombinacijama i mirisima, jagoda i vanila, pomorandža i đumbir, šumsko voće...

Foto: Republika.rs
AMBALAŽA ŠARENA LAŽA! Potrošačka patrola Republike otkriva: U VOĆNIM ČAJEVIMA VOĆA NI U TRAGOVIMA! (VIDEO)

Međutim, ako malo bolje pogledate deklaracije, videćete da ma koji da izaberete, zapravo pijete jedan te isti čaj, pojacan eventualno nekom aromom koja daje privid određenog ukusa.

Naime, jabuka, šipak i hibiskus čine 90 odsto sadržaja svih voćnih čajeva, dok je udeo voća, koje je na slici obično najistaknutije i zbog kojeg najčešće biramo određeni čaj, zapravo zanemarljiv i ne iznosi ni deset odsto.

Potrošacka patrola Republike je proveravala šta dobijamo u voćnim čajevima za koje verujemo da su, recimo, od pomorandže, jagode, šumskog voća jer nam tako slika sugeriše.

Kupili smo pakovanja tri različita proizvođača (fruktus, velton i tikane) a u videu snimku na početku teksta pogledajte šta smo utvrdili. 

PS. Ako ste i sami uocili neku nepravilnost, ili imate predlog koja bi tema bila zanimljiva da se obradi, predloge nam možete slati na adresu potrosac@republika.rs.