IVANA JE PODIGLA SRBIJU NA NOGE, A DANAS JOJ JE POTREBNA POMOĆ: Strahuje da je odlazak u Belorusiju jedini lek


IZVOR: Republika - 17.11.2022 | 17:21


Mlada majka ima četvorogodišnju ćerku koja joj je glavni motiv da se bori za ozdravljenje.

Foto: Printskrin/Budi human
IVANA JE PODIGLA SRBIJU NA NOGE, A DANAS JOJ JE POTREBNA POMOĆ: Strahuje da je odlazak u Belorusiju jedini lek

Ivana Jović (35) ima policističnu bolest bubrega zbog koje je već dve godine na dijalizi i oko godinu dana na listi čekanja za transplantaciju organa.

U avgustu prošle godine urađena joj je nefrektomija levog bubrega. Hroničan program dijalize podrazumeva terapiju svaki drugi dan u trajanju od po pet sati.

Ograničenja su brojna. Pored konstantnog umora, tu je ograničenje u vidu unosa tečnosti, kao i namirnica koje je moguće konzumirati.

Ivana želi da nastavi normalan život uz svoju četvorogodišnju ćerku, a jedino rešenje je transplantacija bubrega. Budući da nema donora, ona je na listi čekanja za transplantaciju organa.

S obzirom da je u Srbiji ove godine urađena samo jedna kadaverična transplantacija (sa preminulog donora), Ivana će se prijaviti za kadeveričnu transplantaciju i u Belorusiji i time povećati mogućnost da što pre uradi transplantaciju i dobije novu šansu za život.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega kao i za pripremne specijalističke preglede, prevod medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Ivanin život! Budimo humani!

Pomozimo Ivani!

Foto: Privatna arhiva

Ivana Jović

UPIŠI 1373 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468264-27

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468448-57

IBAN:

RS35160600000146844857

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Inače, Ivana je poznata čitaocima Telegrafa.rs kao mlada majka koja je pokrenula peticiju Donorstvo je herojstvo i u proteklim mesecima borila se za pokretanje transplantacje u Srbiji sa mrtve tačke. Ona nam je govorila o zakonskim zčkoljicama koje su stale na put transplantacije u zemlji, mogućnostima da se one reše i problemima pacijenata čije ozdravljenje čeka.

Govorila nam je i o tome da su se u višemesečnom periodu otkako je transplantacija stopirana zauvek oprostili od nekih pacijenata.

Pre nekoliko nedelja organizovala je postavljanje ploče i sadnju drveća u parku na Ušću u Beogradu u znak zahvalnosti za sve donore koji su spasili nečije živote.