VELIKA POBEDA REPUBLIKE! Osnovac koji je MALTRETIRAO decu iz razreda na Petlovom brdu IZBAČEN IZ ŠKOLE: Dve godine smo mi, roditelji zlostavljane dece, pokušavali da rešimo problem


IZVOR: Republika - 01.11.2022 | 20:30


Roditeljima je, nakon duge borbe, napokon laknulo.

Foto: Republika
VELIKA POBEDA REPUBLIKE! Osnovac koji je MALTRETIRAO decu iz razreda na Petlovom brdu IZBAČEN IZ ŠKOLE: Dve godine smo mi, roditelji zlostavljane dece, pokušavali da rešimo problem

Roditelji đaka trećaka osnovne škole "Vladimir Rolović" beogradske opštine Rakovica bili su suočeni sa velikim problemom zbog nasilnika V. D. koji je maltretirao decu sa kojima je išao u razred.

Jedan od njih je i Goran Mirković, otac S. M. koji pohađa treći razred u osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu, koji se zbog ovog problema nedavno obratio Republici kada je situacija eskalirala.

Naime, njegovog sina je na času fizičkog V. D. tri puta udario u stomak, čas je, uprkos tome, najnormalnije nastavljen.

Foto: Republika

Goran Mirković

Mirković se našem portalu danas ponovo javio i otkrio da je naše pisanje uradilo plodom.

- V. D. je izbačen iz škole, zahvalni smo Republici do neba. Dve godine smo mi, roditelji zlostavljane dece, pokušavali da rešimo problem, ali ništa nismo mogli sami da uradimo. Tek kad ste se vi zainteresovali za naš slučaj, sve je rešeno za svega nekoliko dana. U tome se ogleda značaj medija i svima preporučujem da vam se obrate kad se nađu u ovakvom problemu - poručuje zahvalni otac.

Kako dalje navodi, sve je rešeno u tišini i bez ikakve pompe, a napasnik je izbačen iz škole, odnosno prebačen u OŠ "14. oktobar".

- U novoj školi već ima dva ukora - zaključuje Mirković.

Podsetimo, Republika je o problemu vršnjačkog nasilja već pisala, a tom prilikom su stručnjaci, kao i oni koji su se s njim suočili, zaključili da je njegovo rešavanje "borba roditelja sa vetrenjačama", jer u Srbiji nulta tolerancija na ovakvo ponašanje postoji samo na papiru.