SPECIJALCI TZV. KOSOVSKE POLICIJE U BORBENOJ GOTOVOSTI! Na prelaze dopremaju vozila za razbijanje demonstracija


IZVOR: Republika - 16.08.2022 | 21:56


Rukovodstvo tzv. Kosovske policije izdalo je naređenje da se sve specijalne jedinice stave u punu borbenu gotovost i na raspolaganje, što konkretno znači da se prekinu godišnji odmori i da se u slučaju uzbune, sve jedinice stave u potpunu borbenu gotovost u najkraćem vremenskom periodu

Foto: facebook.com/printscreen
SPECIJALCI TZV. KOSOVSKE POLICIJE U BORBENOJ GOTOVOSTI! Na prelaze dopremaju vozila za razbijanje demonstracija

Na potezu Brnjak-Tabalije odnosno objekta koji koriste pripadnici tzv. interventne mobilne pogranične policije, dopremljeno je vozilo "ulta" namenjeno za razbiljanje demonstracija, dok su prisutna i dva vozila marke "Hamer", prenose Novosti.

Inače, danas u posle podnevnim časovima, pripadnici Specijalne jedinice KP zvane NJSO koji su srpske nacionalnosti, a radno su angažovani u bazi Belvedere, u mestu Bair u južnom delu Kosovske Mitrovice, vanredno su poslati da patroliraju južno od reke Ibar, u sredinama koje su većinski naseljene Srbima.

Osim toga pripadnicu NJSO u pomenutoj bazi Belvedere, tokom celog dana su uvežbavali korišćenje borbenih vozila, odnosno blindiranih vozila, i realizovali niz vezbi prve pomoći. Takođe, tri blindirana vozila, kao i jedan vodeni top za razbijanje demonstracija, navodno su prazni otišli na područje Prištine, pri čemu postoje komentari pripadnika navedene jedinice da su pomenute blinde navodno otišle po još ljudstva.