VATROGASCI IZ ZAJEČARA ODLIKOVANI! Lalić i Trifunović spasili dete iz šahta, predsednik im uručio zlatnu medalju za hrabrost!


IZVOR: Republika - 28.06.2022 | 19:36


Vatrogasac Saša Lalić iz Zaječara, dobitnik zlatne medalje za hrabrost “Miloš Obilić”, istakao je da odlikovanje, koje je danas dobio povodom Vidovdana, predstavlja veliku čast.

Foto: Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ
VATROGASCI IZ ZAJEČARA ODLIKOVANI! Lalić i Trifunović spasili dete iz šahta, predsednik im uručio zlatnu medalju za hrabrost!

Kako kaže, još veću čast predstavlja to što je baš na današnji dan – Vidovdan odlikovan zlatnom medaljom koja nosi naziv po mitskom junaku Milošu Obiliću kojeg svi znamo po kosovskom predanju i Boju na Kosovu 1389. godine.

- Kolega (Andrija Trifunović) i ja smo presrećni zbog toga što smo odlikovani baš ovim priznanjem - kazao je Lalić za Tanjug.

Foto: MUP Srbije

Saša Lalić

Podsetio se događaja koji je doveo do toga da više nego zasluženo budu odlikovani i ispričao da su kolega i on primetili gužvu dok su se vraćali sa posla.

- Zastali smo da vidimo o čemu se radi i videli da je dete upalo u šaht sa vodom. Otrčao sam do vozila, uzeo sajlu za vuču i kolega me je spustio u šaht i tako smo izvadili dete - priča Lalić.

Dodaje da je dete bilo bez svesti, modro u licu i da mu je vilica bila ukočena, a da su oni odmah instiktivno krenuli sa reanimacijom srca.

Foto: MUP Srbije

Andrija Trifunović

- Dete je posle nekoliko sekundi izbacilo vodu i počelo da diše. Posle dva minita došla je i Hitna pomoć i dalje su preuzeli dete na lečenje. Tada nismo bili svesni šta smo uradili, sada su se malo slegli utisci. Osećaj je veoma dobar, a najbitnije je da je to dete zdravo i da je bez ikakvih posledica - navodi Lalić.

BONUS VIDEO: