STIŽE NOVI HAOS! Na snazi upozorenje RHMZ: Nevreme će pogoditi OVE delove zemlje


IZVOR: Republika - 22.06.2022 | 05:19


U Srbiji vreme danas promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, ponegde sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Foto: Republika.rs
STIŽE NOVI HAOS! Na snazi upozorenje RHMZ: Nevreme će pogoditi OVE delove zemlje

Trenutno je na snazi novo upozorenje RHMZ-a.

Danas se na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova.

Intenzivniji pljuskovi u Vojvodini očekuju se u toku noći ka četvrtku, a u četvrtak tokom dana i na istoku Srbije.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Kiša

 

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 20, najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

Vremenska prognoza za Beograd

I u glavnom gradu sunčano, uz slab razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren, severozapadni. U toku noći u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Najniža temperatura oko 19, najviša oko 29 stepeni.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

U četvrtak promenljivo oblačno i umereno toplo, sa češćom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Narednog dana, u petak, pretežno sunčano, u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova.

Od subote pretežno sunčano i toplije, a krajem perioda naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

BONUS VIDEO: