Časopis "Borba" oprostio se od Ljubomira Dabovića: Prijatelj, saradnik, ljudina!


IZVOR: Republika - 19.06.2022 | 09:33


Ekipa časopisa "Borba" emotivnom porukom oprostila se od nedavno preminulog generalnog direktora "Medijske mreže" Ljubomira Dabovića Dabe.

Foto: ST/P.Divac
Časopis "Borba" oprostio se od Ljubomira Dabovića: Prijatelj, saradnik, ljudina!

Njihovu poruku prenosimo u celosti:

S velikom tugom i bolom oprostili smo se od kolege, ali pre svega velikog prijatelja “Borbe”, Ljubomira Dabovića Dabe. Generalni direktor kompanije “Medijska mreža”, izdavača dnevnog lista Srpski telegraf i portala Republika, napustio nas je iznenada u 67. godini. Duže od šest godina bio je na čelu ove uspešne kompanije, koja je uspela za kratko vreme da postane jedan od vodećih medijskih izdavača.

Od dolaska u zgradu “Borbe” postao je prijatelj i prvi komšija, uvek prisutan i zainteresovan za sve šta se događa u našoj zgradi i uvek sa željom da se uključi i pomogne. Nijedan događaj, proslava, godišnjica “Borbe” nisu protekli bez našeg Dabe. Našu redakciju bodrio je od samog početka, nesebično deleći savete kao stariji i iskusniji kolega. U najlepšem sećanju će nam ostati njegov neprikosnoveni karakter i široki osmeh, koji je svakodnevno imao za svakog od nas. Bio je ljudina, poseban, duhovit, srdačan, energičan… Voleo je ljude, a ljudi njega još više.

Foto: Republika

 

Iako Dabe više nema, u nama ostaje osećaj da ćemo ga sresti u Holu Ive Andrića, koji se nalazi između prostorija Borbe i Srpskog telegrafa, da će nas pozdraviti, razgaliti, potapšati po ramenu, kao što je to činio svakodnevno. Ipak, iako svesni da se to neće desiti, njegov dobri duh ispunjavaće prostorije u kojima smo se zajedno družili i sarađivali.

Ostaju nam tuga i uspomene na njegovu neizmernu dobrotu, plemenitu dušu, nesebičnost, pravednost… Ne kažemo ovo samo zato što je običaj da se o pokojniku govori sve najbolje, već zato što je naš Daba zaista bio pravi prijatelj, netipičan blagorodni direktor, odan porodici i čovek dostojan poštovanja. Njegovi najbliži mogu biti ponosni što su imali supruga, oca, dedu, brata, rođaka… Mi iz “Borbe” možemo biti ponosni što smo imali odanog prijatelja, saradnika, poznanika…-

Kako je, direktore?

- Šta god rekao, čini mi se da je malo za ono što je naš Daba bio. Čovek velike dobrote, s kojim sam sarađivao, družio se, putovao, išao na utakmice… Uvek je bio spreman na šalu, veliki zvezdaš, borac, nesebičan prijatelj… Siguran sam da ću se još dugo osvrtati Borbinim hodnicima u nadi da ću čuti Dabin glas i njegovo. “Kako ide, direktore?” - istakao je Andrija Jorgić, direktor “Borbe”.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

 

Borbino priznanje za saradnju i podršku

- U prostorijama gde je nekada bila redakcija lista Borba danas stanuje redakcija Srpskog telegrafa. Povodom obeležavanja jubileja 100 godina Borbe Ljubomir Dabović primio je nagradu u ime Srpskog telegrafa i portala Republika za saradnju i podršku našem časopisu, koju su pružali od prvog dana - piše ovaj časopis.