SMEDEREVAC ODUŠEVIO HUMANIM GESTOM! Ponudio maturantima besplatnu vožnju na proslavu: Želja mi je da usrećim ljude! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 14.06.2022 | 10:01


Aleksandar Petković (26) iz Smedereva postao je glavna tema na društvenim mrežama nakon samo jedne objave.

Foto: Republika.rs
SMEDEREVAC ODUŠEVIO HUMANIM GESTOM! Ponudio maturantima besplatnu vožnju na proslavu: Želja mi je da usrećim ljude! (VIDEO)

Naime, ovaj Smederevac ponudio je maturantima iz tog grada i okoline da ih, potpuno besplatno, prevozi na proslavu maturske večeri

- Kao i obično, mesec jun je rezervisan za male i velike maturante. Obzirom na ludački tempo kojim živimo, sve manje vremena imamo da druge učinimo srećnim, a našim velikim "igračkama" retko stižemo da se poigramo. Da spojimo lepo i korisno, ideja je da od 22. juna do 30. juna svako veče na maturu odvezem po jednog malog ili velikog maturanta - napisao je Petković u objavi.

- Vožnja je, naravno, potpuno besplatna - dodaje on.

Foto: Printscreen/Facebook

Objava Aleksandra Petkovića iz Smedereva

Ekipa portala Republika.rs pronašla je Aleksandra i sa njim popričala o njegovom humanom gestu.

Ideju je, kako sam kaže, dobio od prijatelja koji je prethodnih godina uradio potpuno isto na teritoriji glavnog grada, a onda je on, uvidevši da takvih akcija nema u manjim gradovima, odlučio da se priključi.

- Ja sam ideju preuzeo od njega i tradicija se nastavlja i dan danas, 4-5 godina sigurno. -  

Sa svim maturantima, od kojih su sada neki već studenti ili su završili studije, ostao je u kontaktu i naziva ih prijateljima. 

 

 

Do sada je imao samo lepa iskustva tokom svoje akcije, a kaže da je bilo i zanimljivih zahteva.

- 2020. godine je, sada već, drugar koga sam vozio na matursko veče, imao je želju da se sam uveze sa svojom pratiljom na matursko veče, gde sam mu ja dao ključ i ispunio tu želju - seća se Aleksandar sa osmehom na licu.

Jedna vožnja je već zakazana za 1. jul kada će obradovati malog maturanta.

Kako je i do sada imao težak izbor, i ove godine će u susret izaći roditeljima i deci lošijeg materijalnog stanja ukoliko za isto veče bude više zainteresovanih. Uz to, dodaje, i da se neće striktno držati datuma koji je napisao u objavi, jer želi da izađe u susret što većem broju svojih sugrađana.

Kopirale ga "kolege" iz drugih gradova

Njegova objava naišla je na oduševljenje okoline, jer je "jednim udarcem" uspeo da spoji neizmernu ljubav prema automobilima, a u isto vreme pomogne roditeljima i deci da bar malo ublaže troškove koji ih na kraju školovanja očekuju.

Svestan je da maturanti imaju velike izdatke, a smatra da je to najmanje što može da učini da bi nekoga usrećio, kaže.

Ovoj akciji priključili su se i ljubitelji automobila iz Beograda, a kako ističe, bilo je zainteresovanih i u drugim delovima Srbije.

O njegovoj humanosti pisalo se i ranije

Aleksandar Petković je zaposlen u Vojsci Srbije i s ponosom to ističe. 

O njegovoj humanosti pisali su ranije mediji, kada je, sa nekoliko svojih kolega, na odsluženju vojnog roka, spasao napuštene štence.

- Mali pas je u sigurnim rukama - objavilo je tada Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

 

Bivši maturanti o njemu imaju samo reči hvale

Tokom razgovora sa Aleksandrom, priključio nam se i jedan bivši maturant koji je istakao da mu je matursko veče ostalo u lepom sećanju i da i Petković ima veliki udeo u tome.

- Za njegovu akciju sam saznao preko društvenih mreža i, uz saglasnost roditelja, odlučio sam da mu se javim. Došao je na vreme, otišli smo po moju pratilju, a one je sve vreme bio veoma ljubazan i kulturan i ponašao se kao da se znamo godinama. Zato se, verujem, naše prijateljstvo nastavilo i godinama kasnije - rekao je.

Na maturu u starom Mercedesu

- Mene je na maturu vozio otac u Mercedesu koji je tada bio star 15-20 godina, koji smo mi sređivali otkad smo ga kupili i bila mi je želja da se tim autom u koji smo uložili pažnju, ljubav, brigu, pojavim na maturskoj večeri - prisetio se.

O čemu smoš razgovarali sa ovim humanim Smederevcem, pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: