GLASNIK I BASARA POTPISALI IZDAVAČKI UGOVOR O SARADNjI: Najavljen roman „Rekapitulacija“ u izdanju Službenog glasnika


IZVOR: Republika - 19.11.2021 | 13:39


Direktorka JP Službeni glasnik Jelena Trivan potpisala je danas izdavački ugovor sa jednim od najvećih srpskih pisaca Svetislavom Basarom. Ugovorom o saradnji najavljen je novi roman „Rekapitulacija“, koji je nastavak Basarinog hit-romana Kontraendorfin.

Foto: Promo foto
GLASNIK I BASARA POTPISALI IZDAVAČKI UGOVOR O SARADNjI: Najavljen roman „Rekapitulacija“ u izdanju Službenog glasnika

 

„Jedan od najvećih izazova izdavača danas jeste da bude u prilici da objavljuje dela najboljih pisaca. Upravo zato, ovo je veliki događaj za Službeni glasnik, imajući u vidu da Basara prelazi u Glasnikovo izdavačko jato i obavezuje se da će svoj roman izdati za Glasnik. Nama je veliko zadovoljstvo što će on preći kod nas, gde će imati potpunu slobodu i podršku, budući da je njegov poslednji roman izazvao brojne kontroverze i napade. Basara je autor koji je pokretao velike teme. Morate biti hrabri kada mislite i pišete o društvenim fenomenima, a  Basara to jeste. Tako da govorimo bez sumnje o jednom od najvećih srpskih pisaca koji će svoj sledeći roman objaviti za Službeni glasnik, što je za nas velika čast i zadovoljstvo“, poručila je direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan.

Autor knjige Svetislav Basara istakao je da je upravo direktorka Glasnika inicirala pisanje objavljivanje njegovog novog romana u izdanju Službenog glasnika. On je najavio da će rukopis biti završen do kraja avgusta sledeće godine, a da se nakon toga očekuje i objavljivanje romana „Rekapitulacija“, koji će, prema njegovim rečima, biti još provokativniji nego „Kontraendorfin“.