PREDSEDNIK VUČIĆ U NOVOM SADU: Izvoz fabrike Continental Automotive biće najveći u poređenju sa svim fabrikama koje imamo u Srbiji! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.11.2021 | 12:14


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Ovo će da bude najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji, svakako će biti i najveći izvoznik iz Srbije. Za manje od godinu dana biće konačno završena - rekao je predsednik.

Čestitam i ljudima u Novom Sadu, mnogo više novca u budžetu i time ako dođu od vrednosti od milijardu. Ovo je mesto budućnosti - rekao je u obraćanju medija predsednik Vučić.

Foto: Republika.rs

 

Kako je rekao u ovoj fabrici biće otvoreno više od 600 radnih mesta 

- Ja sam molio naše prijatelje iz Nemačke, da sledeću otvore u Nišu. Od ove fabrike imaće koristi i Novi Sad, kao i cela Vojvodina - rekao je predsednik.

Ova nova fabrika je druga faza realizacije Kontinentalove investicije u Novom Sadu, čija je ukupna vrednost 140 miliona evra.

Foto: Republika.rs

 

Nakon obilaska radova javnosti su se obratili Direktor fabrike "Kontinental Automotiv Srbija" Lučijan Marđineanu, generalni direktor fabrike Saša, Ćoringa, direktor "Kontinentalove poslovne jedinice" Frank Rabe, ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib. POGLEDAJ GALERIJU

- Kada smo pre samo nekoliko meseci otvarali prvi proizvodni pogon Kontinentala uvek smo govorili o nečemu što tek dolazi. Danas ste mogli da vidite završetak radova prve faze. Ovo će biti najznačajnija fabrika po vrednosti koju će jedna fabrika da stvori. Njen izvoz biće najveći u poređenju sa svim fabrikama koje imamo u Srbiji. Ovo je visokotehnološka mega fabrika, verujemo da ćemo ih imati još ovde u našoj zemlji - naveo je predsednik.